948 060 574

La solidaritat i generositat les portem tots a dins

Entrevista a Arola Farré en El Matí Digital

Es pot dir que la teva dedicació a la solidaritat té uns inicis o més ben dit, una vocació?

Crec que la solidaritat, la generositat, estar pendent dels altres, ho portem tots a dins, per tant és una vocació per tothom, però cal exercir-ho per a que creixi i es despleguin les nostres capacitats.

En el meu cas, vaig començar a implicar-me en causes socials a partir de la meva pertinença a CVX, quan tenia 18 anys, després en la meva etapa de religiosa del Sagrat Cor, es van anar enfortint les meves preferències i opcions, i la meva vida ara és fruit de tot el que he viscut i après anteriorment.

En la teva etapa com a religiosa, què vas aprendre?

Moltes coses importants! Vaig aprendre a discernir i prendre decisions des de l’Evangeli, a mirar la realitat des de baix, des del punt de vista dels que estan al marge, vaig créixer en pregària i vida interior, a treballar interiorment per créixer en ser cada vegada més humana i treballar exteriorment per humanitzar la realitat… i moltes coses més….

Quan comença la teva relació amb el Tercer Món?

Quan era religiosa vaig tenir l’oportunitat de treballar una temporada curta a Paraguai, en una escola agrícola per adolescents de famílies camperoles, i també vam fer un taller amb dones del poble.

Més tard vaig estar un any a Txad, també recolzant la part tècnica d’unes escoles agrícoles de les Religioses del Sagrat Cor per adolescents. El que més vaig aprendre va ser humilitat i paciència! Per altre banda em resultava molt motivador les ganes d’aprendre que tenien els alumnes i els professors de les escoles! De fet va ser al Txad on vam fer una experiència pilot amb microcrèdits i va funcionar.

(Seguir llegint: El Matí Digital)